Over Rowan

Rowan Nijboer beleggen
Rowan Nijboer

Toen ik een jaar of 15 was werd mijn eerste interesse in beleggen gewekt. Het begon met het bekijken van de beurskoers op teletekst. Vol verwondering keek ik naar de fluctuaties in de koers. In mijn nieuwsgierigheid om te snappen hoe die fluctuaties werkten, begon ik te lezen over beleggen. Toen, in 2007, nam ik de eerste stappen voor beleggen en investeerde ik wat geld in aandelen. Helaas betaalde ik vooral leergeld en was de financiële crisis een harde leermeester. Mijn kennis was op dat moment te oppervlakkig en daar betaalde ik voor.

Totdat ik kennis maakte met de beleggingsfilosofie van Warren Buffett, het zogenaamde ‘Value Investing’, oftewel waardebeleggen. Door deze filosofie vielen voor mij een heleboel puzzelstukken op hun plek. Vanaf dat moment begon ik  aandelen als bedrijven te zien en niet meer als onderdeel van een koers die je tevergeefs probeert te snappen, maar nooit echt kunt voorspellen. Lees hier meer over mijn beleggingsfilosofie.

Inmiddels heb ik meer dan 10.000 uur (waarde)beleggen bestudeerd en is het mijn grote passie. Deze passie heeft me ook gedreven in mijn studiekeuze. Zo heb ik een dubbele master behaald; International Financial Management (cum laude) & International Business Management, met als afstudeerscriptie het onderwerp waardebeleggen: “Combining Value and Capital Return Strategies”. Met mijn scriptie heb ik zelfs een mooie prijs gewonnen, de Hoofboschprijs.

Hoewel ik nooit ben uitgeleerd op het gebied van beleggen, werpt het inmiddels zijn vruchten af. Over de afgelopen acht jaar heb ik een gemiddeld rendement per jaar behaald van 13,8%. Inmiddels beheer ik ook vermogen voor een aantal klanten, voornamelijk ondernemers. Daarnaast bezoek ik namens de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) aandeelhoudersvergaderingen, schrijf ik op ZZP-basis aandelen analyses, geef ik advies over portefeuilles, spreek ik over beleggen en verzorg ik beleggingstrainingen.

Graag help ik anderen, om tegen lage risico’s, ook fraaie rendementen te behalen. Wil je meer weten, neem dan contact op.